Menu

Måndag

Måndag

Fredag 9.aug 19:30 - 20:30

Med en forkjærlighet for norske tekster og gode melodier i bunn bygger Måndag sitt sound med referanser fra pop og rockhistorien. Inspirasjonskilder som Tom Petty, Ryan Adams, WOD, Springsteen og våre egne landsmenn Dumdum Boys. Bandet har eksistert siden 2015 og deres aller første album “Angrepsklar” ble sluppet året etter. Albumet ble godt tatt imot av pressen:

"Lydmessig legger Måndag seg i et landskap som mange vil betegne som Midtvesten eller øst- kysten av USA. Tidlig Bruce Springsteen, Jackson Browne og Wilco er navn som dukker opp (...)” - Plateanmeldelse “Angrepsklar” OA

“Låter nesten litt sånn Tom Petty aktig dette.” - Kveldsåpent P1

Måndag er nå aktuelle med sitt andre album, «Arving». Innspillingsprosessen starter og det blir etterhvert til at låtskriver Lars Isachsen Jemterud tar over mikrofonen, noe som naturlig nok er med på å prege albumet. Sammen med produsent Alf Magne Hillestad har bandet tatt grep for å fornye sitt lydbildet, men samtidig beholde fokus på de gode låtene. Lars Isachsen Jemterud sier dette om det nye albumet:

“Det låter friskere nå men, allikevel Måndag! Det er medlemmene som er signaturen i soundet. Vi har gått videre inn i en mer pop-rock verden der synther får være mer i fokus og rytmeseksjonen spretter mer. Låtene er satt opp kronologisk etter tematikk og handling. Det starter med en rastløs sjel i Oslo som endelig flytter hjem og stifter familie. Til slutt tar han et oppgjør med jobb og karrierejag og sitter igjen med det som er viktig. Ganske gøy at det hele ble det noen kaller et konsept.”

Selv om bandet synger på dialekt og har rot i Valdres, har medlemmene forskjellig tilhørighet her på Østlandet. Erik Haugen (trommer) er fra Elverum, Erling Bjurbeck (bass) ble til i Brumunddal, Christopher Stokke (gitar) er Bærumsgutt, Lars Andre Kvistum (keyboard) har sin rot på Toten. Igjen står Vemund Strand Aspeggen og Lars Isachsen Jemterud som er vokst opp noen hundre meter fra hverandre i Valdres.

Bandet, publikummet og turneene vokser år for år og man kan med trygghet si at Måndag er i ferd med å etablere seg som et solid band som er kommet for å bli! ​

fb icon 30x30   fb icon 30x30  spotify logo


Copyright © Gausdalsfestivalen 2019

Siden er laget av Webio - Logg inn