Menu

DDE

DDE

Torsdag 8.aug. 22:30 - 23:45

2018 er året DDE endres for all tid. Frode Viken gikk bort 31. Mars. Dette er både tragisk og vanskelig for DDE, og kunne satt en stopper for videre aktivitet. Det ville imidlertid ikke vært etter Frodes ønske. Bandet har derfor landet på å hedre sin gode venn, gitarist og låtskriver, med å i hans ånd, gjennomføre det han skulle vært med på. Planene for 2018 var i stor grad lagt da helsa ikke holdt lenger, og Frode rakk akkurat å bli 63 år. Sommerens turné har fått navnet Det fine vi hadd sammen.
DDE er spesielt glad for at Frodes sønn, Daniel, i år stiller på sin fars plass på scenen. Daniel vikarierte også i tiden Frode var syk, og det er kanskje ingen andre som kunne tatt den rollen slik situasjonen er. ”Det blir nå veldig spesielt å ta plassen til Frode med tanke på at han denne gang ikke kommer tilbake, verken til heimen eller på scenen” sier Daniel Viken.

2018 blir et spesielt år. Om sommerens reise blir en minne-turné, lover bandet det de fleste forbinder med DDE; energi og allsang. I mer enn en mannsalder har deres tilstedeværelse og nærmest fandenivoldske trangt til å engasjere og underholde brakt dem til små og store steder i hver krik og krok av landet.
De fleste har et forhold til sangene “Det umulige e mulig”, “Vinsjan på kaia”, “Det går likar no”, “E6”, “Det fine vi hadd sammen”, “Rompa mi” eller “Ka e det du vil”. Allemannseie, og det er bare de aller mest kjente av dem! Bandets velfylte låtkatalog er signert Frode Viken, og den har akkompagnert flere generasjoners oppvekst og liv. Glade eller alvorlige stunder, dette er sanger de fleste kan kjenne seg igjen i. Til og med tvileren synger med når anledningen er rett, og allsangen runger fra første til siste tone. Og få norske band har greid å legge nye ord til det norske språket. Roper man et formanende «her bli det liv» ut i en hvilken som helst forsamling, vil som oftest et umiddelbart og rungende «RAI RAI» komme i retur. RAI RAI har blitt en måleenhet på trivsel og glede.
DDE har lange tradisjoner på Rockefeller i Oslo, helt siden de på 90-tallet spilte her første gang. Bandet har hatt noen av de tetteste og mest svette opplevelsene nettopp her, og tror Rockefeller blir en fin ramme når turnéen “Det fine vi hadd sammen” avsluttes lørdag 20. Oktober.

 

fb icon 30x30   fb icon 30x30  spotify logo


Copyright © Gausdalsfestivalen 2019

Siden er laget av Webio - Logg inn